Nakon što je jučer okončana svečanost obilježavanja 29. obljetnice ustroja 9. gbr. „Vukovi“, novinari su zamijetili kako su Predsjednik RH Zoran Milanović, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i župan ličko-senjski Ernest Petry o nečemu razgovarali. Budući se Predsjednik nakon toga udaljio u spomen-sobu smještenu u zgradi Zapovjedništva brigade, novinari su zamolili ministra Medveda da im pojasni temu toga razgovora. Iako je ministar ustrajao u definiciji po kojoj u razgovoru nije bilo ničega intrigantnog niti spektakularnog, neki se novinari nisu dali smesti pa im se ministar Medved kratko obratio.
-Razgovarali smo o temama kako da nam svima bude bolje i svako je govorio s pozicije svojih obaveza i mogućnosti. Nije tu bilo ničega spektakularnoga niti nečega za javnost. To su jednostavno neki detalji s pozicija naših redovnih obaveza.
Ja sam sa svojim stranačkim kolegom i prijateljem, županom Ernestom Petryjem razgovarao o nekoliko segmenata njegovog i mojega posla, što učiniti da bi populacija branitelja bolje živjela, da bi svakom čovjeku u Hrvatskoj bilo bolje. Mi nemamo nikakvih tajni. Obavezni smo prema svojem narodu, narod nas je izabrao za dužnosti koje obnašamo. Da pronalazimo rješenja problema, svako po svojim ovlastima i dužnostima. Ne zaboravimo da smo mi dužnosnici svakoga dana na provjeri, na ocjeni našega rada i sposobnosti, a ocjenjuju nas oni koji su nas i izabrali. Naši građani.
Uostalom zašto bi naš razgovor bio po bilo čemu intrigantan? Još jednom ću naglasiti da smo svi mi ovdje danas došli da bismo odali počast ovoj brigadi, članovima obitelji koje su u ratu ostale bez 56 svojih sinova. Ovo je bila postrojba koja je u tadašnjim okolnostima učinila sve što je mogla, sudjelovala u svim operacijama i svuda je pobijedila. Na tome im moramo biti vječno zahvalni, istaknuo je ministar branitelja Tomo Medved.

L. O.