Ministar Medved posjetio Ličko-senjsku županiju

0

U posjet Ličko-senjskoj županiji danas je stigao ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved. U Kabinetu župana ličko-senjskog dočekali su ga župan Darko Milinović sa zamjenicima, savjetnik za branitelje Milan Kolić, saborski zastupnik Marijan Kustić i predstavnici braniteljskih udruga.

Nakon održanog sastanka nazočnim novinarima najprije se obratio domaćin, župan dr. Darko Milinović.

Oglas

-Najprije se želim  zahvaliti svojem prijatelju, našem ministru Tomi Medvedu. To je još jedna snažna poruka ove Vlade našoj županiji da smo u obrani Hrvatske bili jedna od stožernih točaka. Danas smo imali sastanak s jednim širim timom gdje su bili saborski zastupnik, moji najbliži suradnici, predstavnici braniteljskih udruga, kao i savjetnik za branitelje gospodin Kolić. Bio je to jedan kraći sastanak na kojemu smo iznesli neke detalje vezane uz braniteljsku populaciju naše županije. Ponovno se vidjela odlična suradnja i koordinacija braniteljskih udruga i Ličko-senjske županije koja izdvaja određena sredstva za njihov rad i  potrebe. Uvjereni smo da će tih sredstava biti sve više. S obzirom na rad ovdje na terenu, zahvaljujući našem saborskom zastupniku, predstavnicima braniteljskih udruga i mojem savjetniku uvjeren sam u nastavak vrlo uspješme suradnje i jer nema nerješivih problema po pitanju hrvatskih branitelja, zaključio je župan dr. Milinović.

Ovome se priključio i ministar Medved koji je iskazao zahvalnost županu na kvalitetnoj suradnji s brojnim udrugama branitelja.

-Kao ministar hrvatskih branitelja pozdravljam i podržavam partnerski odnos ove Županije i braniteljskih udruga jer se svi problemi rješavaju iskrenim dijalogom, na obostrano zadovoljstvo. Udruge uvijek mogu iskazati svoje probleme ovoj Županiji, kao i Ministarstvu. U kratko sam iznio najvažnije aktivnosti ovoga Ministarstva. Uskoro obilježavamo i slavimo operaciju „Oluja“, zatim „Medački džep“, ali tu su i brojne stavke novoga zakona od čega braniteljskim udrugama treba prenijeti detalje i dobiti povratne informacije o eventualnim poteškoćama  u provedbi zakona. Naš osnovni cilj da se svaka mjera iz toga zakona primjeni, uz nastavak suradnje s braniteljskim udrugama i suradnjom s županima. Na takav način ćemo u konačnici postići sve naše ciljeve, rekao je ministar hrvtaskih branitelja Tomo Medved.

L.O.