Ministar Ranko Ostojić u Novalji

0

Ministar unutarnjih poslova  Ranko Ostojić i ravnatelj policije Vlado Dominić sa suradnicima posjetili su danas Novalju. U uredu gradonačelnika primili su ih gradonačelnik Novalje Ivan Dabo i predsjednik Gradskog vijeća prof. Aleksij Škunca.

Glavna tema sastanka bila je gradnja nove zgrade Policijske postaje u Novalji, odnosno traženje rješenja dok se nova zgrada ne sagradi.

Oglas

Naime, sadašnja Policijska postaja Novalja niti približno ne zadovoljava uvjete Grada Novalje kako tijekom godine tako posebno za vrijeme turističke sezone kada na području Novalje boravi oko 55 000 stanovnika, vikendaša i gostiju.

Ministar Ostojić iznio je da trenutno u proračunu Ministarstva nema sredstava za novu zgradu, ali je istaknuo da sadašnje stanje novaljske postaje nikako ne odgovara te je predložio nekoliko rješenja koja bi privremeno mogla zadovoljiti potrebe policije u Novalji.

”Uz to, rješenjem policijske postaje u Novalji, dobit ćemo i uvjete koji će Novalji omogućit i dobivanje Pomorske policije,” rekao je ministar Ostojić.

”Grad Novalja je 2009.g. poklonio Ministarstvu unutarnjih poslova zemljište u zoni Čiponjac veličine 3000 m² za potrebe nove Postaje. Nažalost, do danas nije po tom pitanju ništa napravljeno. Želja je Grada Novalje da Ministarstvo napravi na tom zemljištu zgradu koja će za duže vrijeme riješit potrebne uvjete za normalan rad policije,” istaknuo je gradonačelnik Dabo.