Ministar Tomislav Ćorić i predsjednik Uprave HEP-a Frane Barbarić na radnom sastanku u županiji

0

Nakon što je u Gospiću otvoren ured Hamag-Bicroa, u sali za sastanke Ličko-senjske županije održan je radni sastanak na kojem su uz župana Petryja, gradonačelnike i načelnike, sudjelovali i ministar Tomislav Ćorić i predsjednik Uprave HEP-a Frane Barbarić.

Na sastanku se razgovaralo o energetskim projektima na području Ličko-senjske županije, kao i o mogućnostima korištenja sredstava za razvoj. Gradonačelnicima i načelnicima najavljeno je ulaganje od skoro dvije milijarde kuna koje će ići u smjeru financiranja energetski intenzivnih industrija za kupnju novih strojeva i početak proizvodnje.

Oglas

Vezano uz nastavak ulaganja i realizacije zacrtanih projekata oko HES Kosinj u Općini Perušić, predsjednik uprave HEP-a Frane Barbarić ponovno je dao punu potporu nastavku realizacije nekoliko segmenata vezanih uz projekt HES Kosinj.

To je u prvom redu zgrada za građane Gornjeg Kosinja i okolice koji nemaju riješene imovinsko-pravne uvjete u objektima u kojima sada borave. Zgrada se završava u središtu Perušića. Spojen je nadvožnjak kod Studenaca za novu cestu duljine cca. 9 000 metara od Studenaca do HE Sklope. Završena je tzv. Cesta spasa kojom će se prometovati u slučaju velikog vodostaja novog jezera. Pri tome se realizira još nekoliko infrastrukturnih zahvata, a svi će oni biti dio tog velikog projekta kada zaživi HES Kosinj. Prema riječima Frane Barbarića nastavak ulaganja u najveći energetski projekt u RH od osamostaljenja do danas, svakako nije upitan.

L.O.