Zeljko Mrsic/PIXSELL

Sveti Rok – Ministar zdravlja prof. dr. sc. Rajko Ostojić, dr. med. sa suradnicima posjetio je tim Zavoda za hitnu medicinu Ličko-senjske županije koji je, 23. lipnja 2012., prvi stigao na intervenciju najstrašnije prometne nesreće na hrvatskim cestama i zbrinuo životno ugrožene češke turiste. Timu, koji čine liječnik Edo Emer, medicinska sestra Ivana Vuković, medicinski tehničar Damir Radaković te vozač Ante Karić, a koji je smješten u tehničkoj jedinici Sveti Rok ministar zdravlja zahvalio je na požrtvovnosti i čestitao im na profesionalno odrađenom poslu.

Podršku u radu svim djelatnicima hitne medicinske službe koji svakodnevno na terenu spašavaju ljudske živote i ravnateljici Zavoda za hitnu medicinu Ličko-senjske županije Elizabeti Dragičević, dipl. oec., uz ministra zdravlja, pružila je i ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu prim. mr. Maja Grba-Bujević, dr. med. spec.

Tim smješten u Tehničkoj jedinici Sveti Rok jedan je od 13 dodatnih timova hitne medicinske službe koji tijekom turističke sezone, od 6. lipnja do 1. listopada 2012., dežuraju na državnim cestama i autocestama. U navedenom razdoblju dolazi do znatnog povećanja intenziteta prometa na državnim cestama te je ugovaranje dodatnih timova neophodno za pravodobno i kvalitetno pružanje hitne medicinske skrbi. Od 6. do 26. lipnja 2012. dežurni timovi hitne medicinske službe imali su ukupno 72 intervencije sa 105 ozlijeđenih osoba i, nažalost, sedam smrtno stradalih.

LO