GOSPIĆ – Ministar zdravlja prof. dr. sc. Rajko Ostojić, dr. med. sa suradnicima u utorak, 3. srpnja 2012., u 15 sati posjetiti tim hitne medicinske službe smješten u Tehničkoj jedinici Sveti Rok, na autocesti A1 Zagreb-Split. Ministar će posjetiti tim Zavoda za hitnu medicinu Ličko-senjske županije koji je, 23. lipnja 2012., prvi stigao na intervenciju najstrašnije prometne nesreće na hrvatskim cestama i zbrinuo životno ugrožene češke turiste. Timu, koji čine liječnik Edo Emer, medicinska sestra Ivana Vuković, medicinski tehničar Damir Radaković te vozač Ante Karić, ministar zdravlja osobno želi zahvaliti na požrtvovnosti i čestitati im na profesionalno odrađenom poslu.

Podršku u radu svim djelatnicima hitne medicinske službe koji svakodnevno na terenu spašavaju ljudske živote i ravnateljici Zavoda za hitnu medicinu Ličko-senjske županije Elizabeti Dragičević, dipl. oec., uz ministra zdravlja, pružiti će i ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu prim. mr. Maja Grba-Bujević, dr. med. spec.

Tim smješten u Tehničkoj jedinici Sveti Rok jedan je od 13 dodatnih timova hitne medicinske službe koji tijekom turističke sezone, od 6. lipnja do 1. listopada 2012., dežuraju na državnim cestama i autocestama. U navedenom razdoblju dolazi do znatnog povećanja intenziteta prometa na državnim cestama te je ugovaranje dodatnih timova neophodno za pravodobno i kvalitetno pružanje hitne medicinske skrbi.

lo