Ministarstvo turizma i Ličko-senjska županija ulažu u cikloturizam

U program razvoja cikloturizma Ministarstvo turizma i  Ličko-senjska županija uložili su  preko 2,5 milijuna kuna. Župan Petry danas je posjetio vidikovac Liskovac  na Velebitu koji je jedan od dva uređena vidikovca na području grada Senja u sklopu spomenutog projekta, a vrijednost radova iznosila je gotovo 200 tisuća kuna. 

Ciklo odmorišta sa servisnim stanicama uređena su u Brinju, Otočcu, Vrhovinama, Korenici, Donjem Lapcu i Gospiću u kojem je na odmorištu osiguran i internetski pristup. U sklopu projekta označene su ukupno 54 staze u duljini čak 2154 km i izvršene edukacije bike-vodiča. Župan Petry je prilikom obilaska terena izjavio:

Nastavak ispod oglasa

-Cikloturizam bi trebao postati jedan od važnijih oblika turizma u Hrvatskoj koji nije ograničen na samo ljetnu sezonu i ima osobitu važnost za turistički razvoj kontinentalnog dijela Hrvatske, a Ličko-senjska županija ima veliki potencijal da zauzme vodeću poziciju kontinentalne biciklističke ponude Hrvatske, te da međusobnom suradnjom sa susjednim europskim državama proširi Europsku biciklističku mrežu, zaključio je župan Petry.

L.O.