Dir. TZ Općine Brinje Mira Špehar

Ministarstvo turizma RH potvrdilo je izbor Mire Špehar za direktoricu TZ Općine Brinje. Naime, od dvanaest kandidata koji su se natjecali za mjesto direktora Turističkog ureda TZ Općine Brinje izabrana je Mira Špehar iz Zagreba, dip. ing. sa referencom užeg djelovanja u zaštiti okoliša. Rođena u Pakracu sa završenim fakultetom u Zagrebu i sa 20-tak godina radnog staža u području marketinga, komercijale i zaštite okoliša Mira Špehar kazala nam je da je i sama ostala zatečena kad su je izvijestili da je između dvanaest kandidata upravo ona izabrana za mjesto direktorice Turističkog ureda TZ Općine Brinje.
„Tek sada, kada je taj izabir prošao, shvatila sam da sam u stvari ja ta koja je izabrana, shvatila sam što predstoji i koji me izazovi očekuju. Velika obveza, puno posla, i znam da predstoji pokretanje svih aktivnosti iz tog područja tako reći iznova. Iako područje Općine Brinje ima svoje iznimno vrijedne turističke potencijale, koji su nedovoljno iskorišteni odnosno valorizirani, moji početci u radu temeljit će se prvenstveno na razvoju održivog turizma, turistička ponuda trebala bi se bazirati na ponudama blagodati nematerijalne i materijalne baštine toga kraja, za što postoje konkretni uvjeti, koje treba osmisliti, objediniti, kvalitetno prezentirati i normalno turističkom tržištu približiti. Ne sumnjam da neću u tome uspjeti, no, svakako da očekujem pomoć i podršku svih onih koji sudjeluju u kreiranju životne stvarnosti Općine Brinje. U mojem programu rada kojega sam predstavila na sastanku Turističkog vijeća Općine Brinje mogu se vidjeti one komponente koje će činiti osnovu turističkog djelovanja. Povijesno kulturno naslijeđe, bogom dane prirodne vrijednosti, i niz onoga što godinama pritajeno djeluje u Općini Brinje treba tek podignuti na značajniju razinu, detaljno planirajući svaki segment koji bi se kvalitetno odrazio u budućem razvoju svake turističke aktivnosti. Da nisam uvjerena da Općina posjeduje sve te specifičnosti, vjerujte mi, zasigurno da se ne bih upustila u ovaj izuzetno zahtijevan posao. Bit će tu puno osobnih odricanja, u početku možda i manjih nespretnosti i nesnalaženja ali uvjerena sam da svojim znanjem, osobnim intuicijama i sposobnošću mogu doprinijeti kvalitetnom turističkom razvoju brinjskog kraja. Uostalom, bit ćemo svjedoci onoga što predstoji“ – kazala nam je Mira Špehar.
Da li će Općina Brinje s novom direktoricom Turističkog ureda TZ Općine Brinje napokon naći zasluženo mjesto na turističkoj karti Ličko senjske županije a time i Hrvatske predstoji da se vidi, no po prezentiranim naznakama djelovanja Mire Špehar, može se puno toga očekivati. Direktorica Špehar na dužnost stupa 02.02.2015. godine.
Dražen Prša