Policijska uprava ličko-senjska javlja kako je tijekom proteklog vikenda na  evidentirala  dva kaznena djela, 12 prometnih nesreća, dva narušavanja javnog reda i mira i dvije dragovoljne predaje oružja. 

Krađe su se dogodile  u Škarama kod Otočca gdje je nepoznati lopov provalio je u obiteljsku kuću iz koje je krao sve od reda: namještaj, alat, kuhinjske i kućanske predmete. Lopov je u Novalji točno znao što mu treba pa je  ukrao  skuter u vlasništvu jednog mještanina. Od evidentiranih prometnih nesreća sve su na sreću bile s materijalnom štetom i tek lakšim ozljedama vozača i  putnika, osim u Novalji gdje je automobil završio van kolnika, a vozač u Zadarskoj bolnici.

Policija je proteklog vikenda provodila najavljene   preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu i  sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.  Droga nije bilo, a za divno čudo u tom je periodu utvrđen 41 prekršaj prekoračenja dopuštene brzine kretanja i svega 2 (?) prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Pa ipak je vrijeme pečenja rakije! Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u petak u Kvartama kod 64-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao automobilom sa 1,98 promila alkohola u krvi.

Nastavljena je dragovoljna predaja oružja i streljiva. Tako je  u Korenici jedan mještanin policiji predao poluautomatsku pušku (PAP 7,62 mm) i devet komada pripadajućeg puščanog streljiva. Policija i dalje poziva građane koji imaju nedozvoljeno oružje, streljivo i eksplozivne naprave da ih bez sankcioniranja predaju. Dovoljno je nazvati broj 192.

H.J.