Mirjana Vrkljan-Radošević: “Prijete nam, znamo nalogodavce”. Pozivamo institucije da hitno reagiraju

Zastrašujuće vijesti dolaze iz Domovinskog pokreta u Gospiću. Mirjana Vrkljan-Radošević na svom je Facebooku progovorila o prijetnjama koje su zaprimili nakon osnutka.

“Od tada počinju stalne prijetnje članovima stranke , pa čak i one najgore.” napisala je Vrkljan-Radošević. Jasno je kakve bi to najgore prijetnje mogle biti.

Nastavak ispod oglasa

Ono što posebno upada u oči, i zvuči kao teški apsurd i neodgovorno ponašanje je izjava prema kojoj oni znaju nalogodavce, a policija će kako kažu vrlo brzo ući u trag onima koji to rade za te iste nalogodavce. Vrkljan-Radošević ističe kako će, ako se prijetnje nastave, sve prijaviti policiji.

Svima je jasno da se to tako ne radi i da je vrlo neodgovorno, da ne kažemo nenormalno. Jer, ako ste primili strašne prijetnje “pa čak i one najgore”, što podrazumijeva prijetnje smrću, to ste bili dužni prijaviti policiji, a ne javno govoriti o tome i ništa ne poduzimati. Posebno ako znate nalogodavce tih “najgorih prijetnji”.

Iako su neki članovi tog pokreta pokušali banalizirati nemili događaj s Markova trga, upravo je to razlog da mi apeliramo na institucije da reagiraju. Pozivamo policiju da hitno reagira i sve ovo istraži, te očekujemo da počinitelji, a posebno nalogodavci budu najoštrije kažnjeni, ali i da se o svemu obavijesti uznemirena javnost.

L.O.