Miro Matijević: “Starčević niti minute nije bio u Domovinskom ratu, on je školski primjer udbaškog provokatora”

Poznati lički bloger i borac za ljudska prava Miro Matijević u intervjuu za njemački magazin Fenix prije nekoliko mjeseci progovorio je o svojim saznanjima o kandidatu za gradonačelnika grada Gospića Karla Starčevića i predsjednika HSP-a na nacionalnoj razini. U nastavku prenosimo dio tog intervjua kojeg prema našim saznanjima Karlo Starčević nikada nije demantirao.

FM: Što kažete za Karla Starčevića?

Nastavak ispod oglasa

M.Matijević: Za gospodina Starčevića sam već napisao kako bi njegov dolazak na mjesto predsjednika značio totalni potop HSP-a. Budući da on i ja djelujemo na veoma malom i veoma zatvorenom prostoru Like, imao sam priliku jako dobro upoznati Karla Starčevića. Iz početka je i meni djelovao pomalo osebujno i zanimljivo. Kako sam se bavio izuzetno osjetljivim temama u ličkom društvu, računao sam da bi mi dobro došao svatko od domaćih tko bi mi se pridružio. Budući sam tada bio i predsjednik ŽO HSP AS za Liku smatrao sam najnormalnijim da pred zadnje lokalne izbore ponudim suradnju njemu kao deklariranom pravašu.

Neistina je da je on tada bio član HSP-a, već je istina da je išao sa Nezavisnom listom zastupajući kao predsjednik minornu udrugu veoma ambicioznog naziva Hrvatsko nacionalno vijeće. A ona se uglavnom bavila okupljanjem po zagrebačkim hotelima i ličkim sijelima za „besplatno najesti se SPREMNIH“. Sa tih domjenaka pokrivenih zvučnim imenima, Starčević je slao poruke pune revolucionarnog naboja, pive i ličke janjetine. Ako pogledate bilo koji članak o njemu stariji od godinu, dvije u svakom poziva na oružje i narod na ulice kako bi srušio nenarodnu vlast kojom je smatrao svaku osim sebe.

“Starčević kešom kupovao glasove, nadajući se pobjedi kako bi na Velebitu napravio skladište opasnog otpada”

FM: Kako objašnjavate takvo ponašanje?

M.Matijević: Tom ratobornošću je vjerojatno nadoknađivao propušteno vrijeme tijekom trajanja domovinskog rata koje je proveo u Njemačkoj, kada ni jednom nije došao do Like. Nakon završetka rata se ponovo pojavio i kao školski primjer udbaškog provokatora odmah počeo pozivati na nekakvo oružje. Sa HSP-om je 2000. godine ušao u koaliciju sa HDZ-om na račun čega je dobio kredit od 2 milijuna sa kojima stavlja pivovaru na noge. Još se prepričavaju dogodovštine iz vremena njegovog politikovanja, tipa, kako mali Ivica zamišlja seoskog političkog komesara. Zna se za pivovaru, ali se skriva da je on na tim izborima obilazio sela po Velebitu i za keš kupovao glasove nadajući pobjedi kako bi na Velebitu napravio skladište opasnog otpada. Bilo bi zanimljivo saznati čiji novac je budio i za koga je bio spreman zatrovati Velebit.

L.O./Fenix