Miro Matijević, predsjednik ŽV HSP AS: „Ante Đapić je mrtav, živio Pero Đapić”

MMNaravno da se i dalje smatram predsjednikom ŽV HSP AS s obzirom da nisam ni izabran telefonski pa me nitko neće ni smjenjivati telefonski ili člankom. Ja i Pero Čorić dva dana razgovaramo o tome što učiniti s obzirom da ja odbijam suradnju sa ovakvim HDZ-om a HDZ ne želi koaliciju ako sam ja predsjednik ŽV HSP AS.  S obzirom da je moj primarni izbor borba za ljudska prava a ne politika, u petak u jutro sam Peri Čoriću poslao sms-ku da ću ja napustiti mjesto predsjednika, a jedino što očekujem od stranke je da popijemo kavu, kažemo si otvoreno što mislimo o ovoj situaciji i prijateljski se raziđemo. Nije teško pogoditi zašto on nakon toga i po čijem nalogu ide na ovu varijantu suspenzije, međutim doživljavam to kao priznanje za svoj rad i koliko moj rad “cijene” makar protivnici. Što reći o suspenziji o kojoj ja još nisam izvješćen. U vrijeme kada je članak već bio objavljen što sam tek kasnije utvrdio, zvao me Pero sada već “Đapić” da mi kaže da idući tjedan sa Ružom dolazi u Liku da popričamo o svemu, svjesni da je razlaz bio  neminovan s obzirom na moje čvrste stavove da si kao častan čovjek ne mogu dozvoliti sjesti za stol sa ljudima koji HDZ vode u Lici.
Već mjesecima me naši čelnici zovu poslije svakog stranačkog sastanka sa Karamarkom ili Brkićem žaleći se da razgovor uvijek završava sa Likom i sa mnom. Ukoliko je vijest o suspenziji zaista točna, to znači da HSP AS sada kadrovira Karamarko koji ne može riješiti ni odnose u svojoj stranci, podilazeći Milinoviću koji je otvoreno protiv njega.
Nakon što sam prije petnaest mjeseci preuzeo Liku sa dva člana, Tomislavom Hečimovićem iz Perušića i Markom Vukovićem iz Otočca, osnovao sam praktički u ilegali osam podružnica u situaciji kada nitko nije smio preuzeti neku funkciju u strahu od HDZ-a i stranku doveo na 4. mjesto u Lici po HDZ-ovoj anketi. Prigovarati meni, koji sam u politiku i stranku uveo predsjednika studentskog zbora Gacka, Antu Fumića, koji sam u Korenici za predsjednika postavio 19 godišnjeg Maria Kristića da ne dozvoljavam mladima ulazak u stranku znači da je tekst “suspenzije” pisao netko tko i nije upoznat sa radom naše županijske organizacije. Reći da će sada tim iskrenim i čestitim pravašima koji su stranci poklonili povjerenje sada za vodstvo postaviti “Kirinove indijance” (Čorićev izraz) smatram izdajom i jeftinom prodajom rezultata koje smo postigli.
Za kraj moram spomenuti da za sve učinjeno za stranku, za sve troškove koje sam imao na bezbrojnim obilascima Like i Zagreba u interesu stranke nikada nisam uzeo niti kunu, nisam imao bilo kakve uvjete ili ambicije za napredovanje u stranci, a za lokalne izbore se nisam planirao kandidirati na neku funkciju što mogu potvrditi ljudi iz već dogovorene koalicije. Zahvalan sam Peri “Đapiću” što mi je pomogao da mojim odbijanjem suradnje sa ovakvim HDZ-om i njegovom suspenzijom ilustriramo javnosti, da nije politika kurva već da je to samo izgovor za kurve koje se politikom bave.
S obzirom da sam jedini legalni i legitimni predsjednik ŽV LSŽ, sva ta telefonska laprdanja odbacujem kao neozbiljna i neutemeljena, a sam ću podnijeti neopozivu ostavku za desetak dana na konferenciji za medije kakva sigurno nije viđena na ovim prostorima.

Miro Matijević, predsjednik ŽV HSP AS

Nastavak ispod oglasa