Misa za „Caritas“ u obnovljenoj katedrali

       GOSPIĆ – Biskup gospićko-senjski dr. Mile Bogović predvodio je  misu u netom obnovljenoj katedrali Navještenja Blažene Djevice Marije. Katedrala je bila prepuna vjernika koji su nakon četiri mjeseca molitvi u kapelici  sv. Ivana Nepomuka željeli svjedočiti ovom svečanom činu. Da bi sakralno zdanje dobilo status katedrale bilo je potrebno izgraditi kriptu za sahranu biskupa i svetište prilagoditi za ređenje svećenstva. Ove je preinake, kao i cjelovito uređenje interijera katedrale, obavila građevinska tvrtka „Givi“ iz Otočca, a vrijednost radova iznosi 1.6 milijuna kuna. Katedrala je dobila podno grijanje, nove infrastrukturne instalacije, ozvučenje, novi oltar i 18 niša u kripti. Obnova katedrale financirana je sredstvima Gospićko-senjske biskupije, a dijelom iz Fonda za regionalni razvoj.

   Misu za Caritas započeo je govorom ravnatelj biskupijskog Caritasa vlč. Luka Blažević. Istaknuo je važnost kršćanske ljubavi i potrebu darivanja onima koje su različite životne nevolje i okolnosti  dovele do ruba siromaštva. Biskup dr. Mile Bogović nije dvojio kako današnje društvo u cjelini ne vodi dovoljnu skrb o potrebitima kojih je u Hrvatskoj sve više.

Nastavak ispod oglasa

– Ti se ljudi nažalost sve brojniji, osjećaju se  odbačeni i marginalizirani u svakom pogledu i od Crkve očekuju pomoć, rekao je biskup. U danima koji dolaze  svaka obitelj zaslužuje blagovati i slaviti rođenje Isusa Krista. Svatko mora osjetiti ljubav i poštovanje, a ne biti odbačen i zaboravljen od sviju. Naš Caritas svake godine daruje  takve obitelji, posebice kada je riječ o obiteljima s više djece, istaknuo je biskup Mile Bogović koji je potom u društvu ravnatelja Caritasa Gospićko-senjske biskupije vlč. Luke Blaževića darivao 10 siromašnih obitelji s prostora biskupije. Caritas će u danima koji dolaze  darivati hranom i kućnim potrepštinama brojne obitelji i na taj im način uljepšati blagdane i potvrditi kako nisu zaboravljeni.

L. O.