Zbog pooštrenih mjera nacionalnog Stožera civilne zaštite  i obaveznog nošenja zaštitnih maski u zatvornim prostorijama, u Ličko-senjskoj županiji ništa novoga po pitanju posjeta bolnicama i Domovima za starije i nemoćne. Potvrdila nam je to ravnateljica Opće bolnice Gospić dr. Sandra Čubelić.

-Prema naputku našeg županijskog Stožera civilne zaštite svi posjeti u našoj bolnici zabranjeni su još prije dva tjedna. To, naravno, ne znači da se ne primaju i ne pregledavaju brojni pacijenti. Prilikom ulaska u bolnicu moraju nositi zaštitne maske i po mogućnosti rukavice. Na samom ulazu u bolnicu svi moraju obavezno dezinficirati ruke, naglasila je dr. Sandra Čubelić.

Još od prvog vala koronavirusa u Hrvatskoj znatno su pooštrene mjere postupanja u svim Domovima za starije i nemoćne. Kako nam je rekao ravnatelj Doma za starije i nemoćne Gospić Ivan Bronzović ove se ustanove striktno pridržavaju svih odredbi nacionalnog, županijskog stožera i same struke.

– Posjete u Domovima su zabranjene, izasci naših štićenika također. U slučaju prijema novih štićenika oni se moraju testirati pri ulazu, zatim se nalaze u mjeri samoizolacije, a potom se opet testiraju. Svaki zaposlenih naših ustanova koji je odsutan s posla dulje od pet dana, po povratku se mora testirati na COVID-19, pojasnio nam je ravnatelj Ivan Bronzović.

Zbog provođenja svih propisanih mjera zaštite do sada nije zabilježen niti jedan slučaj zaraze u Domovima za starije i nemoćne u Otočcu, Udbini i Gospiću.

M.S.