Mladi iz pet europskih zemalja stigli na Erasmus+ razmjenu u Veliki Žitnik

0

Započela je razmjena mladih pod imenom „Nature and art for a new start“ (Priroda i umjetnost za novi početak) uz potporu Erasmus+ programa u organizaciji Hrvatske škole Outward Bound. Razmjena se održava u Edukacijskom centru udruge u Velikom Žitniku kraj Gospića od 14. do 20. listopada 2017.

Tijekom sedam dana, 35 mladih u dobi od 15 do 19 godina iz Danske, Francuske, Turske, Litve i Hrvatske boravit će u Velikom Žitniku i putem raznolikih metoda neformalnog obrazovanja učiti o društvenoj inkluziji, toleranciji, uklanjanju predrasuda i izgradnji razumijevanja među različitim kulturama.

Oglas

Uz aktivnosti u prirodi poput orijentacije i planinarenja, mladi će koristiti i različite umjetničke oblike kako bi istraživali i izražavali vlastite stavove i viđenje situacija u svojim lokalnim zajednicama te istaknuli što ih žulja i kako oni mogu doprinijeti boljitku društva.

„Tijekom tjedan dana zajedničkog boravka u Edukacijskom centru s vršnjacima iz nekoliko drugih europskih država, mladi će posebno imati priliku razviti svoje interkulturalne kompetencije i vježbati komunikaciju na stranom jeziku, što je od nepresudne važnosti za njihov budući život“, izjavljuje Tamara Lipnjak, koordinatorica projekta.

Projekt je financiran sredstvima iz Erasmus+ programa Europske unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport, a organiziran je od Hrvatske škole Outward Bound u partnerstvu s četiri inozemne udruge za mlade.

L.O./T.L.