Protekloga su vikenda Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske dovršili s kriminalistička istraživanja:

-nad 18-godišnjakom s područja Udbine zbog osnove sumnje da je počinio kazneno djelo prisile prema službenoj osobi. Sumnjiči se da je u subotu, 30. srpnja ispred ugostiteljskog objekta u Korenici, fizički napao policijskog službenika. On je predan pritvorskom nadzorniku( dripac, a ne policajac), a kaznena prijava protiv njega podnesena je nadležnom državnom odvjetništvu. Pa ti mlati muriju ako si frajer!

-nad 34-godišnjakom i 21-godišnjakom s područja Zagreba i 19-godišnjakom s područja Velike Gorice zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo krađe. Sumnjiče se da su u subotu, 30. srpnja iz trgovine u Novalji otuđili alkoholna pića na štetu pravne osobe sa sjedištem u Zagrebu, te s plaže Zrće otuđili ruksak i torbicu s osobnim stvarima na štetu 19-godišnjaka s područja Požege i 20-godišnjeg talijanskog državljanina. Lopovi su pritvoreni u Zadru.

Nastavljaju se krađe na štetu turista. U petak, u Svetom Jurju, grad Senj nepoznati počinitelj je provalio u osobni automobil austrijske nacionalne oznake iz kojeg je otuđio elektroničke uređaje, novac i osobne dokumente u vlasništvu dvoje 43-godišnjih austrijskih državljana. U subotu, u Nacionalnom parku Plitvička Jezera, nepoznati počinitelj je iz torbi otuđio novac, bankovne kartice i osobne dokumente na štetu 56-godišnjeg državljana Italije, 44-godišnje državljanke Tajvana i 69-godišnjeg državljanina Slovačke.

Prilikom alko-testova najradosniji je protekloga vikenda bio Poljak koji je jučer kod Senja napuhao 2.45 g/kg.

Dobra vijest stiže iz Vrhovina gdje je mještanin tijekom vikenda dragovoljno predao ručnu bombu, a na području Ličkog Lešća građanin je dragovoljno predao 172 komada raznog streljiva. Predanu bombu i streljivo je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske preuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

U cilju suzbijanja generatora nasilja među djecom i mladima, tijekom proteklog vikenda policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske poduzeli su niz operativno-preventivnih aktivnosti, kojom prilikom su zatekli na području Policijske uprave ličko-senjske 4 osobe mlađe od 16 godina poslije 23 sata koji su bili bez pratnje roditelja ili druge punoljetne osobe od povjerenja. I svi su bili trijezni!!!

P. U./L. O.