Mnoštvo događaja narednoga vikenda

Vikend koji je pred nama bit će bogat brojnim događajima. Podsjećamo samo na neke od njih:

-U Udbini se u subotu, 8. rujna održava Dan hrvatskih mučenika, kao spomendan na tragično okončanu Krbavsku bitku od 9. rujna 1493. u kojoj je tada izginulo više od10 tisuća hrvatskih vitezova. Na komemoraciji se očekuje dolazak od 3 do 5 tisuća hodočasnika iz cijele Hrvatske i dijaspore.

Nastavak ispod oglasa

-U subotu, 8. rujna slavi se Mala Gospa jer je toga dana rođena blažena djevica Marija. Misna slavlja organizirat će se u mnogim crkvama, a ovaj se dan posebno štuje u Boričevcu pored Donjeg Lapca.

– Po prvi puta Atletski klub „Plitvice“ iz Rakovice ove subote kreće s novom sportskom manifestacijom, brdskom utrkom pod naslovom „Barać Forest“. Riječ je o utrci kroz netaknutu prirodu na stazi Rakovica-Nova Kršlja. Trče se dionice od 4,14 i 27 km. Svoje sudjelovanje već je prijavilo 155 natjecatelja iz cijele Hrvatske, a prijave se zaprimaju i na smi dan utrke.

-Prije 25 godina dogodila se operacija „Medački džep“ kada su snage Hrvatske vojske i policije oslobodile prostor pod Velebitom i dobrim dijelom okončale agoniju Gospića koji je bio svakodnevno tučen topništvom paravoojnih srpskih postrojbi. Komemoracija za poginule hrvatske branitelja održat će se u nedjelju, 9. rujna u Gospiću, uz sudjelovanje brojnih uzvanika iz redova Hrvatske vojske, MUP-a, Ministarstva hrvatskih branitelja, HVIDRA-e… Komemoraciju organizira Klub ratnih veterana 9. gardijske brigade „Vukovi“ iz Gospića.

M. S.