Bogatije nego li prijašnjih godina Općina Perušić će ovoga vikenda obilježiti blagdan svojega zaštitnika Uzvišenja Svetog križa. Program obilježavanja Dana Općine Perušić započet će u petak, 13. rujna kada će se u 10,30  sati  organizirati polaganje vijenaca u spomen poginulim braniteljima. Komemoracije će se održati kod spomenika u Perušiću i Bukovcu Perušićkom, zatim u groblju u Perušiću, Gornjem Kosinju, Donjem Kosinju i Kosinjskom Bakovcu, odnosno na svim počivalištima poginulih hrvatskih branitelja.

Od 10,45  sati  najavljeno je svečano  otvorenje besplatne  Male knjižnice u parku Perušić.

Tradicionalna Svečana sjednica Općinskog vijeća organizirat će se s početkom od 11 sati u velikoj vijećnici Općine Perušić.

U 14 sati odat će se počast poginulim braniteljima  svečanim otkrivanjem spomenika podignutom u Mjesnom groblju u Donjem Kosinju.

U subotu, 14. rujna od 11 sati će se održati  sveta misa u crkvi sv. Križa u Perušiću. Misno slavlje predvodit će perušićki župnik vlč. Mile Šajfar. Sveta misa u crkvi sv. Križa u Perušiću  održat će se i od 17 sati, kada će misno slavlje predvoditi biskup u miru mons. dr. Mile Bogović.

Nedjelja, 15. rujna bit će u znaku Memorijalnog turnira u gađanju glinenih meta (golubova). Održat će se na streljani u Pećinskom parku Grabovača s početkom od 9 sati.

L.O.