Naslovnica Gradovi Mogu li blagdani proći bez detonacija?

Mogu li blagdani proći bez detonacija?

1

Akcija MUP-a RH pod nazivom „Mir i dobro“ provodi se već niz godina s ciljem da nam blagdani budu u skladu s nazivom ove nacionalne kampanje. Ipak  i ovih dana se povremeno čuju detonacije petardi, različitih pirotehničkih naprava, bljeskovi „bengalki“… Policija podsjeća kako će se kao i svake godine akcija  „Mir i  dobro“ provoditi do 8. siječnja. Osim korisnika  pirotehničkih sredstava, obveze o ponašanju i stavljanju  u  promet određenih kategorija petardi odnosi se  i na trgovce.

Lani je za vrijeme akcije „Mir i dobro“ policija na prostoru djelovanja PU  ličko-senjske zaplijenila 2 komada vatrenog oružja, 1605 komada različitog streljiva i jedno eksplozivno sredstvo. Pri tome su podignute dvije prekršajne i jedna kaznena prijava. Na svu sreću pri tome nitko nije stradao.

Čini se da su u našoj tradiciji pucnjava i detonacije uhvatile duboke korijene pa je gotovo nemoguće da blagdani prođu u  miru.  Ovih smo dana osupnuti podacima iz drugih dijelova Hrvatske gdje su djeca zbog „igranja“ sa petardama ostala bez prstiju i zadobila opekline. A bez toga se svakako moglo.

L.O.

 

1 komentar

  1. Kako bi Kinezi zivjeli ako neprodadu barut po svjetu. Sva djeca svijeta uzivaju kad pocne pucnjeva tako i nasa djeca Hrvatske.
    Ja mislim da su se prevarili na globalnom grijanju. Nika nije bilo jace zime po svjetu. Djeca moraju imat malo veselja da rastu i misle.
    Strah od Policeje nije potreban. A to pisanje o vatrenom oruzju nije nista vise nego strasenje naroda. U potrebi cime ce se narod branit nego vatrenim oruzjem. Reko je Kibo pune puske samo se jedan strasi a prazne dva.
    Zivjeti zeciji zivot dovede do propasti. Karabita i kanta za farbu nije nista zvucnije. Uzivanje i veselje sire Hrvatski duh.

Comments are closed.