„Moj pas je noćas jako lajao, mora da su blizu bili migranti“!

U vrijeme kada su društvene mreže pune informacija i dezinformacija vezanih uz migrante, jedino područje u Lici nedaleko od granice s BiH koje nije u žiži migrantske krize je Općina Vrhovine. Načelnik Milorad Delić ističe kako nema smisla podizati tenzije budući da na tome području nisu bile zamjećene veće skupine migranata.

-Čule su se neke informacije koje uglavnom nije trebalo uzimati za ozbiljno. Bilo je to tipa: „moj pas je noćas jako lajao ili čuo sam od nekoga“… Imali smo samo jedan slučaj zamjećene skupine migranata na željezničkoj pruzi. O tome je obavještena policija i ubrzo odradila svoj posao, evidentirali su migrante i vratili ih odakle su došli. Većih problema nismo imali. Niti krađa, provala ili fizičkih konflikata,  tvrdi načelnik Delić.

Nastavak ispod oglasa

Čini se da prostor Općine Vrhovine nije  na ustaljenim migrantskim rutama koje se očito protežu u nekim drugim smjerovima. Jedino što je bilo slučajeva da migranti na svojim putevima povremeno koriste željezničku prugu. U svakom slučaju u Vrhovinama nema mjesta panici.

M.S.