MOJA ŽUPA – novi župni listić Kompolja i Brloga

0

Župe Kompolje i Brlog dobile su još jedan svoj medij. Na četvrtu nedjelju Došašća izišao je prvi broj listića “Moja župa”, maloga formata na četiri stranice. To je povremeno glasilo, koje će izlaziti za sve veće blagdane odnosno nekoliko puta godišnje.

Na prvoj stranici listić donosi kratko razmišljanje o otajstvu Božića. Na drugoj stranici župnik don Anđelko Kaćunko upućuje poruku svojim župljanima, a tu je i kratak dio iz božićne poruke biskupa gospićko-senjskog dr. Mile Bogovića. Treća stranica biltena donosi obavijesti o događanjima u objema župama sve do svetkovine Gospodinova Krštenja, a na četvrtoj je raspored bogoslužja u Kompolju i Brlogu tijekom božićnog vremena ter kratka uputa o obredu blagoslova obitelji.

Oglas

U poruci svojim vjernicima don Anđelko naglašava kako je svrha objavljivanja toga listića ne samo informiranje o važnim događajima u župama tijekom Božićnih blagdana, nego, kako pokazuje i sam naziv listića Moja župa, sadrži također namjeru da on bude sredstvo koje će pomoći kako bi u vjernicima porasla svijest o odgovornosti za njihovu župu. Osim toga, župnik ističe svoju želju da listić “Moja župa” vjernicima pomogne u duhovnoj pripravi za Božić i blagdan Sv. Stjepana Prvomučenika, zaštitnika župe Kompolje, ter da bude prethodnica njegova susreta sa župljanima koji iz bilo kojih razloga rijetko dolaze u crkvu.

Don Anđelko na kraju svojim župljanima izriče božićnu čestitku, sa željom da svi napreduju u svemu što je dobro ter uživaju mir i radost i sve darove koje nam je Isus donio svojim Rođenjem, a nova godina neka svima bude puna Božjega blagoslova!

Cjelovit sadržaj listića Moja župa dostupan je na župnom portalu www.zupa-kompolje.hr .

Lika Online