Home Vijesti Mokri Senj, osim kiše okupan i jakom burom

Mokri Senj, osim kiše okupan i jakom burom

0
Mokri Senj, osim kiše okupan i jakom burom

Uz nepredvidivu koronu, ovo ljeto ćemo svakako pamtiti i po količini oborina. Meteorolozi u šali govore da je srpanj toliko vlažan “kao da želi nadoknaditi sušni lipanj“ jer je kiša i u ponedjeljak povremeno padala u većini hrvatskih krajeva, ali ipak rjeđe i uglavnom u manjim količinama nego prošlih dana. U Senju još samo poneka litra nedostaje do novih srpanjskih rekorda koji se možda dogode u sljedećem tjednu, kada nam se približi nova ciklona i frontalni poremećaji s oceana.

Tek nam nakon razdoblja promjenjivog i kišovitog vremena slijede stabilniji i sunčaniji dani, tijekom kojih su pljuskovi mogući uglavnom u gorju. Pritom će dnevna temperatura postupno rasti pa će na kopnu sve češće biti vruće, najprije samo u unutrašnjosti Dalmacije, zatim i Istre, pa za vikend gotovo posvuda. Sparinu ćemo danju teško izbjeći, ali će noći vjerojatno mnogima biti ugodne.

U primorju niti ovih dana nije prevruće jer se za to pobrinula bura ili tramuntana koje dominiraju već 4-5 dana. Zato će mnogima odgovarati osvježenje u moru i temperature zraka od 23 do 27 °C. Sve je bolje od ljetne kiše što se ovih dana strovalila na grad pod Nehajem u dnevnim količina od 60-70 litra po metru četvornom. Senj se po tome našao na rubu rekorda, ali srpanj još nije završio.

L.O.