Šutnja koja govori više od riječi – upravo tako bi mogli nazvati ponašanje vijećnika HDZ-a koji su na Gradskom vijeću podržali sve gradonačelnikove Odluke uopće ih ne raspravljajući.
Neke od njih bitne za život građana, kao to da će im cijena komunalne naknade i komunalnog doprinosa biti veća nisu dočekale vijećničku raspravu.

Zašto je tome tako i otkud tolika pasivnost HDZ-ovih vijećnika, koji da ne zaboravimo čine većinu, a koja kao da i ne postoji u Gradskom vijeću. Ovo nije prvi put da HDZ-ova većina uopće ne raspravlja o točkama koje se tiču građana ovoga Grada pa se postavlja logično pitanje zašto tamo sjede? Ovo pitanje posebno se aktualiziralo na prošloj sjednici vijeća kod usvajanja Gradskog proračuna kad HDZ-ova većina uopće nije imala primjedbi na proračun koji je gradonačelnik predložio, a kamoli neki amandman. Tko ne poznaje situaciju rekao bi „sve čestitke gradonačelniku i timu u gradu koji rade odličan posao.“

Izvori iz HDZ-a govore nešto sasvim drugo

Kako prenose naši izvori, nakon sjednice koja nam je izgledala nestvarno došli smo do iznenađujućih saznanja. Pa je tako gradskim vijećnicima strogo zabranjeno svako istupanje u pogledu kvalitetne rasprave i primjedbi, sastanci članova vijeća sa aktualnim povjerenikom HDZ-a Grada Gospića i povjerenstvom ne postoje, a materijale nitko i ne gleda. Kažu „pa čemu i tako nam narede što da napravimo.“ O glasanju da ne govorimo, naravno glasanju mimo direktiva aktualnog Povjerenika Gradske organizacije Ivice Radoševića od kojeg ćemo također tražiti očitovanje o navedenom. Odnosno od kuda dolazi glavna direktiva, jer ovakav rad gradskih vijećnika HDZ-a izgleda sramotno i zaslužuje osudu građana, a koja će zasigurno biti vidljiva na prvim izborima.

HDZ radi ustupke Karlu Starčeviću

Izbori u županiji su pred vratima pa ne čudi ponašanje trenutnog HDZ-ova vodstva koje ne želi aktualnog gradonačelnika protiv sebe, odnosno pokušava se “kupiti” njegova neutralnost. Sve ovo smatra se logičnim, ali ne i politički moralnim činom jer su građani dali povjerenje vijećnicima da brinu o njima, a ne da sjede i dižu ruke i politički trguju, a da i ne znaju što piše u materijalima. S obzirom i na pojavu stranke Milana Bandića, pa i predstavljane stranke Dalije Orešković u Širokoj Kuli jasno je da u HDZ-u ne spavaju mirno i da je aktualno vodstvo HDZ-a u Gospiću suočeno sa raskolom unutar redova koje će se teško pokrpati prije skorih izbora. Pitanje je smo što će reći građani koji na izborima moraju dati svoje mišljenje.

L.O.