MOST u drastičnom padu u Lici…

Ferata.hr

Prije nekoliko dana smo analizirali i pretpostavili veliki pad potpore  “pljuvačkoj” politici MOST-a, a naročito Mire Bulja koji je neodavno u Otočcu u 20-minutnoj tiskovnoj zaboravio spomenuti riječ od svog programa, već je govor iskoristio za vrijeđanje HDZ-a i njihovih čelnika u IX. izbornoj jedinici. Da takva pljuvačka Buljeva politika nema odjeka među biračima, već upravo suprotno danas potvrđuje Jutarnji list. U nastavku pročitajte analizu JL o MOST-u.

Predizborne ankete Jutarnjeg i RTL-a pokazuju zabrinjavajući trend za MOST

Ankete koje za Jutarnji list i RTL provodi Promocija plus po svim izbornim jedinicama, već sada nakon objavljenih rezultata za III., V., VIII. i IX. izbornu jedinicu pokazuju trendove zbog kojih bi se u Mostu Bože Petrova trebali zabrinuti.
Naime, u postocima se vidi da mu podrška birača znatno pada. U nekim izbornim jedinicama, poput SDP-ove utvrde osme istarsko-riječke, ta je potpora prepolovljena; 2015. su na izborima imali 10,51 posto glasova, dok prema našoj anketi sada osvajaju tek 5,4 posto, odnosno plešu malo iznad praga.

Još drastičniji pad bilježe u HDZ-ovoj utvrdi, IX. izbornoj jedinici koja obuhvaća sjevernu i dio srednje Dalmacije te Liku. Na prošlim izborima, uz pomoć primoštenskog načelnika Stipe Petrine koji se od njih rastao, tamo su osvojili 15,12 posto glasova i dva saborska mandata za Petrinu i Mira Bulja. Sada im je ta podrška i više nego prepolovljena – osvajaju tek jedan mandat i 6,8 posto glasova…

L.O./Jutarnji list