Most zvan čežnja

Kada smo prije nekoliko tjedana obavili foto-vijest o obnovi mosta na rijeci Gacki na noge su se digli uvaženi činovnici Hrvatskih cesta. Očito ih je dirnula naša konstatacije po kojoj su se radovi na obnovi mosta mogli (i trebali) odvijati prije početka turističke sezone, a nikako ne u srpnju i kolovozu, kako se i dogodilo. Uz ne pretjerano suvislo pojašnjenje ovakve situacije idu i najnovije fotografije.
Radni je dan, oko 11 i 20 h. Fotografije pokazuju dvojicu radnika na mostu. Nakon nepunih sat vremena ista slika, ali uz pojačanje još jednog radnika, sada ih je ukupno troje(3).
-Radi se intenzivno, reći će odgovorni u Hrvatskim cestama.
-Ovo nema smisla, reći će vozači dok na semaforu čekaju zeleno svjetlo.
U Gospiću je INA iskoristila ljetnu turističku špicu da bi razorila staru i započela gradnju nove benzinske crpke. Zato je ovoga ljeta omiljeno pitanje stranih vozača bilo vezano upravo uz lokaciju benzinske crpke, koja se u Gospiću nalazi kao u onom filmu „Bolnica na kraju grada“, samo što je ovdje riječ o drukčijem sadržaju.
Lani je gradnja državnih poduzeća u Lici bila ogledni primjera nemara HC-a i HŽ-a kada se u sred turističke sezone gradio most-nadvožnjak na Janjču. Obilazna uska cestica vodila je po gudurama oko Studenaca. Uz velike zastoje, brojna lutanja neupućenih vozača i mnoge prometne nezgode. Trebamo se zapitati što će nam prirediti stručnjaci iz državnih poduzeća naredne godine? Jer, eto toga, samo što nije.

M.S.

Nastavak ispod oglasa