Jučer je tvrđava Nehaj u Senju uistinu sjajila ponosom. Naime, članovi Moto racing kluba Senj pridružili su se humanitarnom Rotary Moto Rally Plusu i svoje kolege motoriste dočekali baš na senjskoj ljepotici. 70 sudionika humanitarne karavane tako je jučer poslijepodne stiglo na svoju 5. stanicu – Senj. 

 U humanitarnoj akciji gesla „Humanost na cesti“, koju po treći put organizira Rotary Club Split Plus, prikupljaju se sredstva za Udrugu osoba s invaliditetom Sveti Bartolomej iz Knina. 

Uz Rotary Club Split Plus, u akciju su uključeni RC Kaštela, RC Zadar, RC Prelog i RC Varaždin 1181 te moto klubovi BMW Dalmacija, BMW MK Varaždin, BMW MK Karlovac, MK Vuk Samotnjak, MK Barokeri, MK Mountain Riders, MK Paška Bura i IFMR Croatia.

Ovogodišnja ruta krenula je 9. svibnja iz Splita i vozila se kroz Knin, Zadar, Pag i Senj, zatim Grobnik, Delnice, Karlovac i Prelog te kao cilj ima Varaždin u koji se dolazi danas, 11. svibnja, u večernjim satima.

U misiju s ciljem podizanja svijesti o važnosti humanitarnoga djelovanja uključio se i senjski Moto racing klub, koji je svoje goste prvo dočekao u Prizni te su se u koloni od oko 70 sudionika uputili do tvrđave Nehaj.  

Ivan Šimunić, tajnik Moto racing kluba Senj, kazao je kako su senjski motoristi zajedničkom cilju akcije pomogli donacijom novčanih sredstava: 

„Ovo je ustaljena praksa senjskog Moto kluba, rado se odazivamo na humanitarne akcije, a neke ponosno sami i organiziramo. Velika je čast uključiti se u ovu humanitarnu akciju „na cesti“. Ponosni smo što smo karavanu dočekali u Senju, a s kolegama motoristima dijelimo strast prema vožnji, ali i osjećaj humanosti“, kazao je Šimunić. 

Organizatori se svake godine trude obogatiti program, pa su tako ove godine, osim Muzeja čipke i Muzeja soli na Pagu, Sirane Gligora i Akvarija u Karlovcu, posjetili i tvrđavu Nehaj u Senju. Sve to dio je prekrasne motorističke humanitarne priče, a ruta je, uz neizostavno veliko humanitarno srce, posvećena i obilasku gradova, upoznavanju kulture, zajedništvu te uzajamnom pomaganju. 

Senjski su bikeri tako ponovno pokazali veliko senjsko srce, a svojim su kolegama ponosno predstavili i bogato kulturno nasljeđe svojega grada. Susret je završio ispraćajem motorista na sljedeću točku puta – Grobnik.

 Čestitamo Moto racing klubu Senj i želimo im još mnogo uspješnih projekata.

A.V / MRKS /Foto: MRKS, RMRP