Može li se privatnicima olakšati poslovna agonija u vrijeme epidemije?

Mnogi su lički privatnici s podosta rezignacije primili vijest o stavljanje u mirovanje plaćanja najma, komunalne naknade, spomeničke rente i ostalih davanja gradovim zbog koronavirusa. Ovakve Odluke donijela je većina hrvatskih gradova, ali naravno ne i Grad Gospić.

Sve ovo su u ponešto drugačijem svjetlu oslikali neki riječki privatnici i putem medija i društvenih mreža oslikali što će to značiti u praksi. Poradi pojašnjenja njihovih problema prenosimo samo jedan facebook-profil:

Nastavak ispod oglasa

-Grad Rijeka nam na tri mjeseca odlaže plaćanja svega toga. To je sasvim O.K. Pitam se iz kojih ću novaca Gradu platiti ta tri mjeseca najma prostora i ostalih davanja kada je moj kafić zatvoren? Ovo je samo produljenje agonije i plaćanje svih pristojbi za razdoblje kada nemam prihoda jer uopće ne radim. Niti ja niti mnogi moji kolege poduzetnici. Grad Rijeka bi bio pošten prema nama kada bi nas za ta tri mjeseca zabrane rada barem oslobodio nekih davanja. Kada dođe vrijeme i opet počnemo raditi bit ćemo u samome startu u minusu jer treba nadoknaditi izgubljeno-stoji u dopisu objavljenom na facebooku jednog riječkog ugostitelja.

Zbog čega smo ovo objavili? Drugi gradovi su barem odgodili plaćanja naknada ugostiteljima i trgovcima koji ne rade zbog epidemije, a u Gradu Gospiću o tome nitko ne razmišlja, a kamo li da se zamisli i glasno upita: zbog čega građanima uzimamo prirez na plaće kada se u Gospiću ionako ništa ne događa zbog zabrane okupljanja??? Prirez za čiju naplatu se isticalo kako će uvelike poboljšati kvalitetu života građana Gospića.

L.O.