Provedbom programa Ministarstva pravosuđa i uprave Republike Hrvatske „Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela“  na području Karlovačke i Ličko-senjske županije karlovačka ženska grupa  „Korak“ nastavlja svoju misiju započetu još prije četiri godine.

Uredovno vrijeme za stranke u njihovim  uredima u Ličko-senjskoj županiji je u Gospiću ponedjeljkom, srijedom i četvrtkom od 8-12 h u Kulturno informativnom centru, (Budačka ulica 12, Gospić), Konferencijska dvorana (1. kat, soba br. 102).

U Korenici primaju stranke utorkom i petkom, od 8-12 h u Kulturno informativnom centru (Trg sv. Jurja 19, Korenica), 1. kat, ured broj 18. Dostupni su i na broj mobitela: 091 612 0953

Program „Mreža podrške i suradnje žrtvama i svjedocima kaznenih djela“ kreiran je sa ciljem osiguravanja pružanja pomoći i podrške žrtvama i svjedocima kaznenih djela u županijama u kojima nisu osnovani odjeli za podršku žrtvama i svjedocima pri sudovima. Tako „Korak“ daje građanima emocionalnu i praktičnu podršku, tehničke i praktične informacije  informacije o pravima te im daje psihološko i pravno savjetovanje. Sve navedene usluge su za korisnike i korisnice potpuno besplatne.

L.O.