Mukinje „zaludile“ ljubitelje zimskih sportova!

0

Sasvim očekivano danas se smanjio broj ljubitelja snježnih radosti koji su proteklih dana doslovno okupirali ski-stazu na Mukinjama. Već smo javljali o optimalnom broju posjetitelja ovom popularnom sportskom centru, dok nam je glasnogovornik JUNP Plitvička jezera Ognjen Borčić danas dao nove podatke.

-Sasvim očekivano danas se znatno smanjio broj zaljubljenika u zimske sportove i snježne radosti na Mukinjama. Kada kažem „radosti“ tu se ubrajaju veliki i mali koji su osim skijanja i sanjkanja hodali uokolo, pravili „anđele i leptire“ u snijegu, sagradili poneku utvrdu ili Snješka Bijelića.

Gledajući na registracijske oznake na automobilima naših posjetitelja treba istaknuti kako nije bilo grada iz kojega nam nisu stigli gosti i pohodili Mukinje. Od Istre pa do krajnjeg hrvatskog juga.

Znatno se povećala i dnevna dinamika posjeta jezerima. Ovih se dana kretala oko 1 500 ljudi dnevno, što je doista odlično za ovo doba godine, ali i za važeće epidemiološke uvjete kojih se svakako valja pridržavati, pojasnio nam je glasnogovornik Ognjen Borčić.

Iako ima odlične klimatske i reljefne  predispozicije u Lici su u funkciji svega tri skijaške staze, od kojih se samo na Mukinjama može povoljno iznajmiti skijaška oprema, sanjke i sve potrebno za guštanje na snijegu. Za pohod Ulazu br. 1 i pogledu na veličanstveni Veliki slap okovan ledom i „dahom“ Ledene kraljice, potrebno je malo tople odjeće i želja da bi se osjetio iskon najljepšeg hrvatskog nacionalnog parka.

L.O.