MUP: Rezultati akcije „Martinje“

U vremenu od 11. do 13. studenog na području Policijske uprave ličko-senjske, povodom obilježavanja „Martinja“, provedena je akcija u cestovnom prometu usmjerena na nadzor alkoholiziranosti vozača i drugih težih prometnih prekršaja.

Tijekom akcije na prisutnost alkohola kontrolirano je 285 vozača, od čega je 20 vozača zatečeno pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola izmjerena je 13. studenog na ulasku u RH na graničnom prijelazu Ličko Petrovo Selo kod 34-godišnjaka iz Ličkog Petrovog Sela (2,20 g/kg).

Tijekom nadzora sveukupno su utvrđena 134 prometna prekršaja, od čega 69 prekršaja nepropisne brzine, 6 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 3 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, te 33 ostala prekršaja.

Najveća utvrđena brzina kretanja od 230 km/h izmjerena je 13. studenoga na autocesti A1, kod odmorišta „Zir“, u smjeru Splita, kada je 44-godišnjak iz Umaga upravljao osobnim vozilom marke „BMW“, pulskih registracijskih oznaka. Protiv njega je podnijet Optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.

Protiv trojice vozača, zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo izigravanja zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude, podnijete su kaznene prijave nadležnim državnim odvjetništvima.

MUP