MUP – Sažetak događaja tijekom vikenda

0

Tijekom proteklog vikenda od 15. do 17. travnja, na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su dva kaznena djela, tri prometne nesreće, pet narušavanja javnog reda i mira, dva nasilnička ponašanja u obitelji i jedan pronalazak minsko-eksplozivnih sredstava.

Kriminalitet

Kaznena djela (prijetnja i krađa) evidentirana su na području Gospića.

Promet

Sve prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Korenice (1), Karlobaga (1) i Novalje (1).

Javni red i mir

Četiri narušavanja javnog reda i mira evidentirana su na području Otočca i jedno na području Korenice. Sva narušavanja počinjena su svađom i vikom. Protiv počinitelja slijede optužni prijedlozi nadležnim prekršajnim sudovima.

Nasilničko ponašanje u obitelji

Nasilnička ponašanja evidentirana su na području Gospića. Počinitelji su uhićeni, te su uz optužne prijedloge privedeni nadležnom prekršajnom sudu.

Pronalazak minsko-eksplozivnih sredstava

Evidentiran je jedan pronalazak minsko-eksplozivnih sredstava u mjestu Gornji Babin potok, Općina Vrhovine, gdje je 67-godišnjakinja u blizini svoje dvorišne zgrade pronašla ručnu bombu. Izlaskom policijskih službenika za protueksplozijsku zaštitu na mjesto pronalaska utvrđeno je da se radi o ručnoj bombi porijeklom iz II svjetskog rata, koja je uz poduzimanje svih mjera sigurnosti uništena na mjestu pronalaska.

Ostali događaji

Od ostalih događaja izdvajamo četiri slučaja naleta motocikla (1) i osobnih vozila (3) na srneću divljač. U navedenim događajima nije bilo ozlijeđenih osoba, a divljač je uginula.

MUP