Muškarac iz Korenice predao pušku, drugi pronašao metak za protuavionski top

Foto: MUP/Ilustracija

Građanin s područja Korenice dragovoljno je predao pušku vojnog porijekla tzv. Papovku, dok je građanin iz Dnopolja dojavio da je u voćnjaku pronašao minsko-eksplozivno sredstvo, priopćeno je iz policije.

Izlaskom policijskih službenika za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske utvrđeno je da se radi o metku M57 20mm (metak za protuavionski top) koji je u korozivnom stanju, a najvjerojatnije je zaostao iz Domovinskog rata.

Nastavak ispod oglasa

Policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu izuzeli su pušku i metak, te pohranili u skladište gdje će biti do uništenja.

Pridružite nam se u akciji „Manje oružja – manje tragedija“ kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja. Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak. Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti, stoji u priopćenju PULS-a.

L.O.