Portal 057info.hr izvijestio je o događaju koji je prošao ispod radara ličke javnosti. Naime, kako navode, ovaj se vikend u Korenici dogodio incident u kojem je teško ozlijeđena jedna osoba.

Prema neslužbenim informacijama s terena, u subotu oko 6.20 sati ilegalni migrant je pokušao provaliti u obiteljsku kuću nedaleko Korenice. U provali ga je zatekao vlasnik, koji je oružjem koje je legalno posjedovao ranio ilegalca.

Glasnogovornica ličke policije pismeno je odgovorila portalu 057 vezano uz ovaj nemili događaj.

– Vezano uz Vaš upit obavještavamo Vas da su policijski službenici Postaje granične policije Korenica proveli kriminalističko istraživanje nad 69-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo „Teška kaznena djela protiv opće sigurnosti” u svezi s kaznenim djelom „Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom”. On se sumnjiči da je 24. listopada oko 6,20 sati na području Korenice, uvjeren da se radi o pokušaju provale u njegovu obiteljsku kuću, ispalio nekontrolirani hitac iz puške koju legalno posjeduje, a dio sačme je pogodio u nogu nepoznatu mušku osobu koja kod sebe nije imala osobne dokumente. Ozlijeđenoj nepoznatoj muškoj osobi pružena je liječnička pomoć u Općoj bolnici Zadar gdje su liječnici konstatirali da se radi o teškim tjelesnim ozljedama.

Ustrijeljeni migrant operiran je u Općoj bolnici Zadar, te se nalazi na Odjelu za ortopediju i traumatologiju.

L.O.