Vezano za novonastalu situaciju koronavirusa, na području Ličko-senjske županije je potvrđen jedan novi slučaj pozitivne osobe na COVID 19 s područja Udbine. Klinička slika zaražene osobe je srednje teška te se nalazi u izolacijskoj jedinici Opće bolnice Gospić.

Na sjednici Stožera održanoj 10. travnja 2020. godine zbog novonastale situacije donesen je Zaključak da se  do daljnjeg obustavi izdavanje propusnica za područje općine Udbina dok se ne obavi epidemiološka obrada svih kontakata s osobom koja je pozitivna.

Do danas je mjera samoizolacije izrečena za ukupno 602 osobe, pod aktivnim nadzorom je 109 osoba, testiranje na koronavirus uzimanjem uzoraka provedeno nad 47 osoba od kojih je 38 negativno, 4 pozitivna te se čekaju rezultati za 5 uzetih uzorka. 

U protekla 24 sata policijski službenici PU Ličko-senjske obavili su provjere  poštivanja izrečenih mjera opreza samoizolacije „COVID 19“ nad 85 osoba na području Ličko-senjske županije kojom prilikom je utvrđeno jedno kršenja/nepoštivanja izrečenih mjera samoizolacije. 

Zaprimljena je jedna dojavu građana  o kršenju Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanju sportskih i kulturnih događanja i Odluka o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima, utvrđeno je da dojava nije potvrđena.

U protekla 24 sata utvrđena su (2) dva kršenja Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj (osobe bez propusnice).

L.O./Stožer civilne zaštite LSŽ