Muškarac u Otočcu dragovoljno predao više od 800 komada raznog streljiva

Foto: MUP/Ilustracija

Jučer je građanin u Otočcu dragovoljno predao 824 komada raznog streljiva, što je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

-Sukladno Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana, dragovoljna predaja ilegalnog oružja je bez sankcija, stoga apeliramo na sve građane koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija. Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti. Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj ove akcije i vratili oružje, te građanima koji po pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava odmah izvijeste policiju, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost, stoji u priopćenju policije.

Nastavak ispod oglasa

Iz policije podsjećaju da je u tijeku akcija „Mir i dobro“ i savjetuju građane koji koriste pirotehnička sredstva da ne podcjenjuju njihovu moć, da budu uzor svojoj djeci i da učine svoju okolinu sigurnom, te da brinu za susjede i kućne ljubimce kojima takva sredstva nisu nimalo ugodna.

L.O.