Muškarcu iz Bihaća optužnica zbog pokušaja krijumčarenja malodobnog migranta u Hrvatsku

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine u četvrtak je podignulo optužnicu protv 25-godišnjeg državljanina te zemlje kojega tereti za pokušaj krijumčarenja malodobnog ilegalnog migranta u Hrvatsku.

Kako je navedeno u priopćenju državnog tužiteljstva mladić identificiran kao Ismar Muhić iz Bihaća ponudio je malodobniku podrijetlom iz Pakistana koji je u BiH dospio kao ilegalni migrant da ga za novčanu nadoknadu prebaci iz te zemlje u Hrvatsku.

Nastavak ispod oglasa

Muhić je migranta pokušao ilegalno prevesti preko rijeke Une no u tom ih je pokušaju otkrila policijska ophodnja nakon čega su obojica uhićeni.

Muhić je sada suočen s optužnicom za kazneno djelo pokušaja krijumčarenja osobe koja nije napunila 18 godina života za što je kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Procjene koje je ranije ove godine objavila nevladina organizacija Globalna inicijativa protiv transnacionalnog organiziranog kriminala (GI-TOC) ukazuju na to da je tržište ilegalnih migracija na zapadnom Balkanu unatoč smanjenom prilivu migranata i dalje unosno jer krijumčari na tome godišnje zarade i do 50 milijuna eura.

L.O./H