Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđena su ukupno 74 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 5 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer u Otočcu (2.03 g/kg) kod 29-godišnjeg hrvatskog državljana. On je isključen iz prometa, uhićen i uz optužni prijedlog doveden nadležnom sudu, gdje je kažnjen novčanom kaznom.

Najveća utvrđena brzina kretanja od 255 km/h izmjerena je jučer na autocesti A-1, u smjeru Splita, gdje je brzina ograničena na 100 km/h, kada je 52-godišnji hrvatski državljanin upravljao osobnim automobilom. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije na području RH u trajanju od 1 mjeseca.

L.O.