U subotu je u dvorani Srednje škole Otočac održan je 14. „Gacka open 2015.“, turnir za mlađe kadete, kadete i juniore u taekwondou.
Svečanosti otvorenja nazočili su Na svečanom otvorenju uz 282 natjecatelja, iz 34 kluba, Hrvatske, BiH i Slovenije nazočili su zamjenik gradonačelnika Otočca Nenad Janković, zamjenica župana Ličko senjskog Ivana Tomaš, predsjednik HTS Franjo Prot, dir. svih reprezentacija i v.d. tajnik Petar Josipović, članovi Upravnog odbora HTS, tajnica Zajednice športskih udruga Grada Otočca Suzana Bižanović te brojni prijatelji, i poklonici taekwondoa.
Ispred domaćina TK „Gacka“ Otočac nazočne je pozdravio Nikola Pemper dopredsjednik HTS i predsjednik TK „Gacka“, a potom i zamjenik gradonačelnika Nenad Janković.
Obraćajući se nazočnima zamjenica župana Ličko senjskog Ivana Tomaš istaknula je ponos i sreću što je ovom, međunarodnom turniru nazočna kao nekadašnja natjecateljica i kao zamjenica župana Ličko senjskog. Uputila je čestitke u povodu 25 godina rada TK „Gacka“, te svim natjecateljima poželjela uspjeh u natjecanjima.
Natjecanje je službeno otvorio predsjednik HTS Franjo Prot.
Predsjednik TK „Gacka“ Nikola Pemper tom prigodom iskazao je posebnu čast i zadovoljstvo nazočnošću Ane Jerković iz TK „Osijek“, koja je nositeljica crnog pojasa, ali je rođena sa pola srca. S njom su iz Osijeka doputovali trener Damir Zahirović i roditelji. Ispred TK „Gacka“ Nikola Pemper nagradio je Anu Jerković zlatnom medaljom.
Bila je to prigoda da se medaljom nagradi i Lili Blatančić iz Zagreba, koja također ima zdravstveni problem sa srcem. Priznanje koje je Nikola Pemper dobio za 25 godina rada u TK „Gacka“ ustupio je svojem kolegi Damiru Zahiroviću.
Suorganizatori 14. Gacka Opena su Zajednica športskih udruga Grada Otočca i TK Gacka Otočac, a pokrovitelj Grad Otočca.
Dražen Prša