Atletski klub „Maraton 2000“ iz Karlovca više ne zaprima prijave natjecatelja za ovogodišnji Plitvički maraton. U dogovoru sa upravom NP Plitvička jezera limitiran je broj natjecatelja na 2000. Prijave su stigle iz 40 država, od čega najviše iz Madžarske, pa madžarski trkači na 32. Plitvičkom maratonu čine gotovo trećinu od ukupnog broja sudionika.
32. Plitvički maraton ove godine traje dva dana, 3. i. 4. lipnja, a trči se maraton (42 km), polumaraton (21 km), utrka na 5 km, štafetne utrke i obiteljski maraton. Dječji maraton i utrka na 5 km trčat će se u subotu, 3. lipnja, a maraton, polumaraton, štafetne utrke i obiteljski maraton u nedjelju, 4. lipnja.
Za kraj jedan kuriozitet. Legendarna portugalska maratonka Rosa Mota (58) najavila je svoj dolazak na ovogodišnji Plitvički maraton! Maratonka koja je diljem svijeta požnjela mnoštvo kolajni ipak se nije povukla iz sporta. Kako je nedavno rekla novinarima maraton je njezin život pa unatoč ponekoj godini ne želi se odreći trčanja, svoje najveće životne ljubavi!

M. S.