Na „51. Brodskom kolu“ Ivana Rupčić iz KUD-a „Lika“ Lički Osik

U Slavonskom Brodu „Revijom hrvatskih narodnih nošnji i izborom najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji“ završili su bogati i razigrani programi „51. Brodskog kola“, ugledne i najstarije smotre folklora u Hrvatskoj.
Uz nastup KUD-ova iz brojnih krajeva Lijepe naše , brojni posjetitelji su mogli vidjeti trideset prelijepih djevojaka iz čitave Hrvatske te Bosne i Hercegovine, koje su se predstavile publici u pratnji stasitih momaka u paradnim uniformama, Sokolova povijesne udruge Hrvatski Sokol iz Osječko-baranjske županije. Čast je imala predstaviti se i Ivana Rupčić, članica KUD-a „Lika“ iz Ličkog Osika koja je ovu manifestaciju pohodila uz predsjednika KUD-a „Lika“ Lički Osik Kristijana Kolaka, stručnu voditeljicu KUD –a Dragicu Rogić i nekoliko članova.
Po riječima stručne voditeljice KUD-a „Lika“ Dragice Rogić, zahvaljujući Gradu Gospiću omogućen je odlazak na ovu prestižnu kulturno umjetničku manifestaciju a čast je bila još veća da je Ivana Rupčić predstavljala Liku u izboru najljepše Hrvatice.
„Naše djevojke već niz godina na ovoj prestižnoj manifestaciji osvajaju zavidna mjesta i plasiraju se među prvih 10 što je zaista uspjeh gledajući na ljepotu i bogatstvo nošnji naših krajeva koje daju veliku važnost samom izboru. Osim ljepote i ponosnog držanja do samog poznavanja nošnje koju nosi svaka djevojka koje sudjeluje na ovom izboru posjeduje i ljubav prema tradiciji što komisija koja ih promatra i ocjenjuje veoma cijeni. Jedno lijepo i vrijedno iskustvo za Ivanu i još jedan dokaz o čuvanju i njegovanju tradicije za naše buduće generacije“ – kazala je stručna voditeljica KUD-a „Lika“ iz Ličkog Osika Dragica Rogić.
LO