Na autocesti A1, danas oko 14,00 sati kod čvora Perušić u pravcu Zagreba, iz za sada još uvijek neutvrđenih razloga, vozač hladnjače varaždinskih reg. oznaka zabio se u zadnji dio šlepera Albanskih nacionalnih oznaka.
Uslijed siline udarca vozač hladnjače izgubio je nadzor nad vozilom, probio zaštitnu ogradu, udario u zemljanu uzvisinu te se prevrnuo. Prednji dio hladnjače, završio je izvan autoceste dok je hladnjača ostala prevrnuta na boku jednog djela autoceste. Ozlijeđenom vozaču hladnjače odmah je pružena prva pomoć od putnika koji su se u tom trenutku zatekli na mjestu nesreće te je prevezen u Opću bolnicu Gospić.
Promet se od 14,00 sati odvija jednim kolničkim trakom. Kako bi osigurali nesmetani protok vozila u obadva traka, pokušano je uz pomoć dvije dizalice hladnjaču postaviti na kotače, no uslijed podizanja iste hladnjača se raspala. U jednom trenutku na desnom dijelu autoceste bilo je rasuto oko 12 tona raznovrsne hrane kojoj je cilj bio da se preveze iz Lidlovog distributivnog centra Perušić u Istru. Dok ovo javljamo i dalje traju poslovi na uklanjanju rasutih lidlovih proizvoda sa autoceste a promet se i dalje odvija jednim kolničkim trakom.
Dražen Prša