Na autocesti A1, na 185 km u smjeru juga, kod odmorišta Jadova, danas oko 11,30 sati došlo je do prometne nezgode u kojoj su sudjelovali Citroen Berlingo slovenskih reg. oznaka i šleper Volvo crnogorskih reg. oznaka.
Neslužbeno doznajemo da je do prometne nezgode došlo u trenutku kada je osobni automobil Citroen Berlingo, u kojem su se nalazili vozač i suvozač, pretjecao šleper te udario u prednji kotač šlepera. Uslijed udarca u kotač došlo je do zanošenja šlepera koji se prevrnuo na bok. Tom prilikom, a riječ je o 24, 5 tona koksa kojega je prevozio šleper iz Albanije u Austriju, rasuo se po autocesti i okolnom području.
Očevid prometne nezgode obavili su službenici PU Ličko senjske uz nadzor Interventne vatrogasne postrojbe koja je obavljala poslove sanacije terena da ne bi došlo do zagađenja obližnje rijeke Jadove. Šleper uklonjen sa autoceste iz pomoć auto dizalice. Nitko od sudionika prometne nezgode nije ozlijeđen.
Po neslužbenim podatcima, kod slovenskih državljana utvrđena je alkoholiziranost, dok se vrijednost rasutog koksa procjenjuje na oko 33.000 eura. Promet se tim djelom autoceste odvijao uz regulaciju prometa policijskih službenika.
LO