Šverceri „pali“ sa skoro 200 kg duhana!

Djelatnici Policijske uprave ličko-senjske su protekloga vikenda u 18,20 sati na autocesti A-1 u smjeru Splita, kod odmorišta Brloška Dubrava zaustavili su osobni automobil virovitičke registracijske oznake kojim je upravljao 37-godišnjak iz Suhopolja. Odmah potom je  u 18,25 sati kod odmorišta Ličko Lešće, smjer Split, zaustavljen je osobni automobil pulske registracijske oznake kojim je upravljao 54-godišnjak iz Virovitice, a kao suvozač se nalazio 43-godišnjak iz Milanovca. Daljnjim postupanjem, policijski službenici su u automobilu virovitičke registracijske oznake pronašli više vreća rezanog duhana.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijski službenici Policijske postaje Otočac utvrdili su da je 37-godišnjak u automobilu prevozio 191 kg sitno rezanog duhana za koji nije posjedovao nikakvu dokumentaciju, a kupio ga je radi daljnje preprodaje. Osobe iz automobila pulske registracijske oznake sudjelovale su  u počinjenju kaznenog djela na način da su mu bili prethodnica pri transportu.

Nastavak ispod oglasa

Pronađeni duhan privremeno je oduzet, oni su uhićeni i predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave ličko-senjske, a protiv njih podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo nedozvoljene trgovine.

Onako „usput“ je utvrđeno da je 37-godišnjak iz Suhopolja upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položene „B“ kategorije, te će protiv njega biti podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu.

Policijski službenici Postaje granične policije Korenica dovršili su kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjakom iz Novske, zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo oštećenja tuđe stvari. Sumnjiči se da je 17. prosinca 2020. godine u popodnevnim satima u Buniću iskoristio odsutnost vlasnika i na obiteljskoj kući u vlasništvu 40-godišnjaka iz Bunića oštetio ulazna vrata, stakla na prozorima  i inventar u predsoblju. Motivi ovog rabijatnog ponašanja nisu pojašnjeni. Protiv njega će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Remećenje javnog reda i mira evidentirano  je u Gospiću gdje je protekloga vikenda izbila tučnjava u jednom lokalu, kao i kod Senja gdje je opet utvrđeno držanje stoke bez nadzora i vlasniku naplaćena globa.

PULS/L. O.