Na čelu DZ Otočac Vlatka Ružić

Mini trakavica oko izabira novog ravnatelja Doma zdravlja Otočac završena je u ponedjeljak, kada je na sjednici Upravnog vijeća Doma zdravlja, nakon vladavine dr. Ivice Miletića (HDZ), za novog ravnatelja imenovana Vlatka Ružić(HDZ).
Koliko je teško bilo izabrati novog ravnatelja najbolje govori podatak da je Upravno vijeće DZ moralo nekoliko puta odgoditi izabir, zbog razno raznih uzroka. Ipak, kako nam je kazao predsjednik UV DZ Otočca i predsjednik GO HDZ Otočac Branislav Šutić jednoglasnom odlukom je za novu ravnateljicu Doma zdravlja Otočac izabralo dr.sc. Vlatku Ružić iz Otočca.
Tri su se kandidata natjecala za mjesto ravnatelja, Nikola Dasović (nekadašnji direktor Komunalca Otočac), Vlatka Ružić ( dr.sc., zaposlena na Veleučilištu Nikola Tesla) te Marija Bobinac (dr.vet.med., kćer prvog gradonačelnika Otočca Dražena Bobinca).

Nikola Dasović
Nikola Dasović

Ja poštujem odluku Upravnog vijeća jer je ono imalo na uvid dokumentaciju, no nisam zadovoljan jer bi volio da sam ja izabran. Mišljenja sam da sam zadovoljavao sve uvijete iz natječaja, kazao nam je Nikola Dasović.

 –

-
Dr.vet.med. Marija Bobinac

Dr.vet.med. Marija Bobinac u telefonskom nam je razgovoru potvrdila da se kandidirala na natječaj no da je naknadno povukla molbu jer ima neodgodive poslove u Zagrebu. Dodala je da u svakom slučaju njen povratak u Otočac nije upitan te da ni u kojem slučaju ne očekuje nikakve protekcije bilo od predsjednika GO HDZ-a Otočac Branislava Šutića ili nekog drugog, jer se vodi isključivo načelima da posao trebaju dobiti osobe koje imaju struku, znanje i sposobnost. Istaknula je da je predala pristupnicu za povratak u HDZ.
Dr.sc. Vlatka Ružić nije htjela komentirati svoje imenovanje novom ravnateljicom kazavši tek da u stvari nema što reći, jer nije dobila rješenje tako da bi svaki komentar bio suvišan.
Dražen Prša