U Senju je danas otvoreno 26. Ekipno prvenstvo Hrvatske u pikadu u Sportskoj dvorani Robert Barbić-Beli. Jedinstveni sportski događaj u organizaciji Pikado kluba Senj, a a pod pokroviteljstvom Grada Senja i Turističke zajednice grada Senja otvorili su gradonačelnik grada Senja Sanjin Rukavine te najbolji sportaši grada podno Nehaja – Ana Crnjak, najbolja sportašica do 18 godina starosti za 2018. te Ivan Barbić, najbolji sportaš do 18 godina starosti za 2018. godinu. Na 26. po redu Ekipnom prvenstvu Hrvatske nastupit će čak 92 ekipe iz 15 županijskih pikado saveza koje su se cijele sezone borile za nastup u gradu podno tvrđave Nehaj. U Senj je tako doputovalo preko 600 ljudi iz svih dijelova Hrvatske.
Otvaranju je nazočio zamjenik župana Ličko-senjske županije Vice Nekić, direktor Turističke zajednice grada Senja Viktor Samaržija, predsjednik Pikado kluba Senj Krešimir Lopac, predsjednik Hrvatskog pikado saveza Tihomir Mamić te potpredsjednik Eduard Akrap.

Sustav natjecanja je isti kao i prošle sezone, u prvoj fazi ekipe su podijeljene u 8 skupina sa po 3 ekipe pri čemu dvije prvoplasirane idu dalje, dok se u drugoj fazi igra na listi 16 dvostrukim nokaut sustavom (desna i lijeva strana).

Istoga dana u 21 sat očekuje se koncert Giuliana, a u nedjelju, 28. travnja 2019. godine koncert grupe Diktatori u 15 sati te u 17 sati proglašenje pobjednika i službeno zatvaranje Ekipnog prvenstva Hrvatske u pikadu (Sportska dvorana Robert Barbić-Beli).

Senj je kao središte pikado sezone mnogim pikadistima već poznata lokacija jer je dosad ugostio sedam ekipnih prvenstava.

Grad Senj / Foto: GS