Na glavi četnička kokarda, a u kući oružje!!!

Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske dovršili su kriminalistička istraživanja nad 25-godišnjakom i 19-godišnjakom, obojica iz Doljana, Grad Otočac, te 18-godišnjakom iz Poduma, Grad Otočac, zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo  krađe.  Ovu ekipu se sumnjiče  da su 30./31. listopada 2016. godine u Prozoru, Grad Otočac, iz nezaključanog kombija gospićke registracijske oznake otuđili motornu pilu, dvije kutne brusilice, tri udarne bušilice, jednu akumulatorsku bušilicu, jedan ručni električni cirkular i kutiju sa raznim ručnim alatom u vlasništvu 40-godišnjaka iz Prozora. O tome smo već izvještavali. Jedan od ljubitelja tuđeg alata držao je u garaži i 4 okvira za automatsku pušku, koje je neovlašteno posjedovao. Ekipa je sada s druge strane brave.

Oni su uhićeni i privedeni pritvorskom nadzorniku Policijske uprave ličko-senjske, a kaznena prijava je dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavak ispod oglasa

Zanimljiva priča stiže iz Rebića pored Udbine. Ondje je dolijalo 30-godišnjak zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.  U sklopu kriminalističkog istraživanja izvršena je pretraga prostorija koje on koristi u kojoj je pronađena jedna tromblonska trenutna mina, jedna poluautomatska puška, jedan vojni karabin i 83 komada raznog streljiva, koje je neovlašteno posjedovao. Mladić je  u razdoblju od 2010. godine do 22. studenog 2016. godine na svome facebook profilu objavljivao svoje  fotografije na kojima na glavi nosi kapu s oznakama dinarske četničke divizije, a s obzirom da mu profil nije zaključan te su  fotografije bile  dostupne većem broju građana. Našao čovjek s čime će se podičiti.

P.U. /L. O.