Na jesen kreće utrka Barać Forest

Tako mladi, a tako uspješni!!! Ova sintagma može se bez imalo lažne hvale upotrijebiti za rad Atletskog kluba „Plitvice“. Okupljeni oko predsjednika kluba Leopolda Špehara ovi zaljubljenici sporta iz Rakovice i okolice ulažu nemale napore kako bi propagirali zdrav način života i sport kao nasušnu potrebu modernog čovjeka. Iza njih je niz uspješnih sportskih priredbi koje su uvijek organizirali s malo novca, ali s puno ljubavi i entuzijazma. Predsjednik kluba Leopold nam je najavio novu manifestaciju za koju su već krenule prijave, iako se o utrci Barać Forest više doznalo tek ovih dana.
-Riječ je o brdskoj utrci, odnosno utrci kroz zamalo netaknutu prirodu na dionici Rakovica-Nova Kršlja. Ovisno o starosnoj dobi i kondiciji natjecatelja trčat će se na stazama duljine 4, 14 i 27 km. Utrku priređujemo po prvi puta, a održava se 8. rujna. Prijave sudionika primaju se putem facebooka ili na mobitel 098/945-9165. Uvjereni smo u veliko zanimanje natjecatelja iz cijele Hrvatske, tim prije što je Rakovica nadomak Plitvičkih jezera, svjetskog bisera kojega ne treba posebno isticati, rekao nam je Leopold.
Na širem području Like i cijele regije sve se učestalije organiziraju utrke, maratoni, biciklijade… Ovo je tek jedan od načina da u turističku ponudu uvrstimo prirodne resurse i sportske sadržaje čiji je krajnji perimetar daleko širi nego li se obično misli.

M. S.

Nastavak ispod oglasa