U drniškoj Poljani danas je održan jubilarni deseti Festival sira. Na festivalu je sudjelovalo više desetaka izlagača iz svih dijelova RH i susjedne Bosne i Hercegovine, a po prvi puta na manifestaciji se predstavila firma Vegium d.o.o. iz Karlobaga koja je polučila odlične rezultate.

Tako je škripavcu koji se proizvodi u novootvorenoj sirani u Baškim Oštarijama pripala srebrna medalja, dok je tvrdi sir iz istog postrojenja osvojio treće mjesto u ukupnom poretku.

Proizvodi ove komunalne tvrtke u vlasništvu Općine Karlobag već neko vrijeme posjeduju certifikate i markice za izvrsnost i kvalitetu „Lika Quality“, a nove nagrade i priznanja svakako će služiti kao poticaj za daljnji rad.

Ovogodišnji Festival sira organizirao je Ured Hrvatske gospodarske komore (HGK) za područja posebne državne skrbi s ciljem da na jednom mjestu okupiti sve čimbenike mljekarske i sirarske proizvodnje, od obiteljskih gospodarstava – proizvođača mlijeka i sira do velikih prerađivača, stručnih i znanstvenih institucija, državne i lokalne uprave.

L.O.