Stožer Civilne zaštite Ličko-senjske županije izvijestio je o epidemiološkoj slici u Ličko-senjskoj županiji.

-Nakon što su na COVID-19  potvrđene pozitivne 4 njegovateljice Doma za starije i nemoćne Ličko-senjske županije, provedeno je testiranje svih štićenika Doma te su pristigli rezultati svih testiranih. Od ukupno 149 štićenika, 21 je pozitivan na COVID-19. Provode se sve epidemiološke mjere te je tijekom jučerašnjeg dana jedan dio Doma za starije i nemoćne pretvoren u COVID odjeljenje u koji su smješteni svi pozitivni štićenici. Napominjemo da su svi pozitivni asimptomatski kao i četiri djelatnika koja su ranije potvrđena. Provode se daljnje epidemiološke mjere te možemo za sada reći da je situacija pod kontrolom. Pozitivni štićenici su pod pojačanim zdravstvenim nadzorom.

S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata, uz potvrđene štićenike Doma za starije i nemoćne LSŽ, još su tri novooboljele osobe od COVID-19.

2 oboljele osobe  su s područja Gospića te jedna s područja Otočca.

U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba.

Ukupno je oboljelo 232 osoba od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije od čega je 66 aktivnih slučaja, 164 osobe su izliječene te dvije osobe preminule.

U protekla 24 h testirane su 62 osobe.

Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 215 osoba. Policijski službenici PU ličko-senjske obavili su provjere  poštivanja izrečenih mjera samoizolacije “COVID 19” kojom prilikom nije  utvrđeno kršenje/nepoštivanje izrečenih mjera.

L.O.