Na L. Osiku pronađen mali arsenal oružja!

Foto: MUP/Ilustracija

Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom protekloga vikenda  evidentirana su dva kaznena djela, sedam prometnih nesreća i dva narušavanja javnog reda i mira.

Policijski službenici Policijske postaje Gospić dovršili su kriminalističko istraživanje nad 68-godišnjakom iz Ličkog Osika, zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

U sklopu kriminalističkog istraživanja izvršena je pretraga prostorija koje on koristi u kojoj je pronađeno šest ručnih bombi i 451 komad raznog streljiva, koje je neovlašteno posjedovao.  

U razdoblju od 14. travnja do 12. svibnja 2018. godine u Novalji, nepoznati počinitelj je s parkiranog čamca u vlasništvu 51-godišnjeg slovenskog državljanina otuđio petu motora s propelerima.

Izdvajamo prometnu nesreću koja se dogodila jučer u 10.20 sati na državnoj cesti broj 8, kod mjesta Miškovići, kada 76-godišnjak iz Stinice, Grad Senj, upravljajući osobnim automobilom gospićke registracijske oznake, prilikom uključivanja sa prilazne ceste na državnu cestu nije poštivao prometni znak naredbe „stop“, već se uključio na glavnu cestu a da nije propustio sva vozila koja su se kretala državnom cestom, uslijed čega je autobus pulske registracijske oznake kojim je upravljao 46-godišnjak iz Marčane udario autobusom u lijevi bočni dio navedenog osobnog automobila. U prometnoj nesreći teško je ozlijeđen vozač osobnog automobila i zadržan je na liječenju u KBC Sušak, dok je lakše ozlijeđen  24-godišnjak iz Solina, putnik u autobusu.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. Utvrđeno je ukupno 60 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 5 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.

 

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu u Korenici, kod 25-godišnjeg hrvatskog državljanina (1.90 g/kg).

Najveća utvrđena brzina kretanja od 244 km/h izmjerena je u petak na autocesti A-1, u smjeru Splita, između čvora Gospić i Svetog Roka, gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h, kada je 54-godišnji hrvatski državljanin upravljao osobnim automobilom riječke registracijske oznake. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije na teritoriju RH u trajanju od jednog mjeseca.

PULS/L. O.